Kraamverzorgende in opleiding, start september 2022.

We hebben plekken beschikbaar voor leerlingen in een groot deel van het land. Je kunt bij ons aan de slag als leerling-kraamverzorgende als je woont in de omgeving van: Amsterdam, Amstelveen, Aalsmeer, Almere, Alkmaar, Amersfoort, Assendelft, Apeldoorn, Breukelen, Bunnik, Beverwijk, Beilen, Cothen, Castricum, Driebergen Rijsenburg, De Meern, Den Helder, Deventer, Dronten, Dwingeloo, Elburg Groenekan, Harmelen, Harderwijk, Haarlem. Heerhugowaard, Heemskerk, Hijken, Houten, Hoogeveen, Hoogersmilde, Hoofddorp. IJsselstein, IJmuiden, Kampen, Kockengen, Langbroek, Leidsche Rijn, Lelystad,  Loenen, Loosdrecht, Lochem, Maarn, Maarssen, Maartensdijk, Mijdrecht, Meppel, Nieuwegein, Nunspeet, Odijk, Oldebroek, Orvelte, Purmerend, Schagen, Spier, Smilde, Utrecht, Texel, Tienhoven, Vleuten, Vinkeveen, Waddinxveen, Waverveen, Wilnis, Witteveen, Woerden, Werkhoven, Westbroek, Wezep, Westerbork, Wijster, Wijk bij Duurstede, Wormer, Wormerveer, Zaandam, Zeist, Zwolle, Zeewolde, Zutphen en Zwiggelte. 

Het begin van een nieuw leven: een bijzonder en intiem moment. Als kraamverzorgende mag jij daarbij zijn én draag je eraan bij dat alles zo goed mogelijk verloopt. Ook na de bevalling sta je tijdens de gehele kraamperiode voor gezinnen klaar. Bij de Kraamvogel bieden we je de kans om dit waardevolle werk parttime 24 uur per week , onder goede begeleiding te combineren met een studie op het gebied van kraamverzorging. 

Dit ga je doen 

Om je een compleet beeld te geven van ons mooie vak, ga je als kraamverzorgende in opleiding de gehele kraamperiode van acht dagen bij gezinnen aan de slag. Je krijgt daarbij begeleiding van een gediplomeerd kraamverzorgende. Deze werkbegeleider beantwoordt al je vragen en leert je de fijne kneepjes van het vak. En ben je er klaar voor? Dan krijg je meer verantwoordelijkheden en ga jij stapje voor stapje naar de voorgrond treden. Daarnaast helpt een praktijkbegeleider binnen de Kraamvogel je bij de voortgang van je leerproces. Je kunt bij deze begeleider terecht met vragen rondom je studie. Ook plannen jullie regelmatig voortgangs- en evaluatiegesprekken. Welke opleiding je gaat volgen? En hoelang deze duurt? Dat varieert en is bespreekbaar.

Jouw werk is uniek. Je bent namelijk bij de geboorte van nieuwe levens. Dat zorgt ervoor dat je snel een band met kraamvrouwen en gezinnen opbouwt. Wanneer je tijdens de kraamperiode ’s ochtends samen de nacht doorspreekt, bied je een luisterend oor en komen er vaak de mooiste gesprekken op gang. Verder ga je aan de slag met een combinatie van basiszorg en huishoudelijke ondersteuning. Je observeert en controleert bijvoorbeeld het eet- en slaapgedrag, de gezondheid en de hygiëne van moeder en baby. Ook signaleer je kwetsbare situaties, stimuleer je zelfvertrouwen en bevorder je zelfstandigheid. Zo maak je gezinnen wegwijs en stoom je jezelf – met onze hulp – klaar tot kraamverzorgende van de toekomst.  

Dit krijg je van ons 

Jij zorgt voor moeders en baby’s, wij zorgen voor jou. Dat doen we door ons in te zetten voor jouw werkgeluk met: 

  • Een opleiding tot kraamverzorgende, door ons gefinancierd. 
  • Een contract van 24 uur.
  • Reiskostenvergoeding en een NS-Business Card, zodat je met het ov kunt reizen als je auto een dagje naar de garage moet. 
  • Arbeidsvoorwaarden volgens de cao kraamzorg.
  • Secundaire arbeidsvoorwaarden zoals onregelmatigheidstoeslag.Een team van leuke en gezellige collega’s.
  • Persoonlijke begeleiding bij je studie en op de werkvloer door zowel een praktijk- als werkbegeleider.
  • Drie weken zomervakantie.

Dit ben jij 

Zorg bieden aan volwassenen en baby’s: dat ligt jou wel. Je hebt de motivatie om je te ontwikkelen tot zelfstandig kraamverzorgende en wilt graag je werk en studie combineren. Daarbij neem je initiatief en weet je van aanpakken. Je begrijpt dat een bevalling niet valt te plannen, dus vind je het geen probleem om af en toe ’s avonds en tijdens weekenden, feestdagen en vakanties te werken. Verder: 

  • Heb je een vmbo-diploma met kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg, een mbo 2-diploma of hoger of een overgangsbewijs van havo/vwo 3 naar 4.
  • Heb je een rijbewijs b en bij voorkeur een auto. 
  • Kun je Nederlands spreken en schrijven. 

Hier ga je werken 

De Kraamvogel is een van de grootste aanbieders van kraamzorg in Noord- en Midden-Nederland. Onze missie? Gezinnen veiligheid, ondersteuning en geruststelling bieden bij de start van een nieuw leven. Dat doen we al sinds 1924. En daar zijn we trots op! Werkgeluk staat bij ons voorop en we hebben allemaal een passie voor ons vak. Dat schept een band. Verder zoeken we continu naar vernieuwing en gaan we met de tijd mee. Zo werken we sinds kort met een digitale omgeving. Onze teams bestaan uit ongeveer twintig kraamverzorgenden onder leiding van een teamcoach. We werken zelfstandig, maar staan voor elkaar klaar. Je leert je collega’s snel kennen tijdens laagdrempelige werkoverleggen, teamuitjes en via informatie in de nieuwsbrief. Heb je vragen of wil je iets delen? Dan biedt de WhatsAppgroep van jouw team een uitkomst. Hiermee blijven we van elkaars werk op de hoogte. We overleggen veel, vragen om feedback en staan open voor tips. Zo kunnen we de beste zorg bieden. Benieuwd naar ervaringen van jouw nieuwe collega’s? Ze vertellen je er graag meer over. 

Wil jij samen met ons gezinnen ondersteunen bij de start van een nieuw leven? En tegelijkertijd je diploma tot kraamverzorgende behalen? Fijn! Solliciteer dan voor 1 augustus 2022 via de knop rechtsboven. We gaan graag met je in gesprek. Meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Margriet van den Berg, Recruiter, via margriet.vandenberg@dekraamvogel.nl of via sollicitatie@dekraamvogel.nl.

 

Acties